Opționalul de Dezvoltare Personală 😊

Culorile în dezvoltarea emoțională

Uneori, utilizarea culorilor poate fi datorată disponibilității, detaliu care trebuie luat în considerare, de exemplu, copilul poate picta trunchiul unui copac negru, deoarece lipsea culoarea maro. Prin urmare, aceasta nu are de a face cu starea emoțională a copilului, de asemenea, trebuie să se ia în considerare vârsta copilului, începând de la 15 luni la trei ani și jumătate, există puține relații între obiectele pictate și culoarea lor reală.

De multe ori, creioanele colorate distrag atenţia copilului de la activitatea propriu-zisă de a desena și devin obiecte de joacă. La începutul experienței lor, copiii aleg de multe ori culorile închise, deoarece contrastul le atrage atenția. De asemenea, cel mic poate explora culorile, pentru care trebuie acordată atenţie în momentul interpretării.

Utilizarea multor culori, este semnalul unui caracter liniștit și neperturbat. Dimpotrivă, utilizarea unei singure culori are diferite semnificații, iar fiecare culoare în parte are o semnificație specifică.

Desenul unei singure culori este foarte important, pentru că are de a face cu lipsa de motivație.Cresa si Gradinita Taramul Fermecat
Read More

Leave Your Reply